„Asistența socială a refugiaților” • Propuneri concrete după experiența crizei din Ucraina

0
40

Criza refugiaților după izbucnirea războiului din Ucraina a făcut ca multe proceduri de intervenție în astfel de situații limită să fie adaptate sau chiar schimbate, pentru o mai bună eficiență. Experiențele acumulate, dar și concluziile trase au fost elementul central al cursului informal cu tematica „Asistența socială a refugiaților”, care s-a desfășurat la Asociația ASSOC, în perioada 16-18 mai, în cadrul proiectului „Dialog social și parteneriate pentru Ocupare și Formare”.
„Participanții au venit cu propuneri concrete, mai ales după experiența acumulată în timpul activităților derulate în timpul crizei refugiaților din Ucraina. Asistenții sociali au avut un front al lor în perioada de după izbucnirea războiului în țara vecină și a fluxului de cetățeni ucraineni, îndeosebi mame și copii, în România. În acea situație de criză s-au creat proceduri de intervenție ori s-au adaptat unele la noua situație intervenită, iar o parte din experiența acumulată a fost prezentată în cadrul cursului”, explică oficialii ASSOC.
„Dialog social și parteneriate pentru Ocupare și Formare” este un proiect derulat de Asociația ASSOC, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (FDSS), cofinanțat din Fondul Social European Plus, prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027. Prin acest proiect, peste 300 de membri din 32 de organizații ale societății civile vor beneficia de programe de formare și sprijin pentru creșterea capacității de implicare civică, promovarea incluziunii sociale și susținerea măsurilor active de ocupare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.